Jullie aandacht gevraagd voor interessant artikel op site direkteaktion.org over kollektieve bedrijven. " Als „Schulen der Utopien“ im Alltag des Kapitalismus, aber auch als konkrete Antwort auf die kapitalistischen Verhältnisse – Kollektivbetriebe stehen für die Versuche, die eigenen Ideen einer befreiten Gesellschaft vorwegzunehmen und innerhalb der existierenden Widersprüche auszuprobieren. Auch aus der FAU heraus, oder ihr zumindest nahestehend, gab es immer wieder Versuche, Kollektive zu gründen. Die DA bat vier Kollektive, sich einmal näher vorzustellen. "
Jullie aandacht gevraagd voor interessant artikel op site direkteaktion.org over kollektieve bedrijven. Omdat het zo weet ik inmiddels uit eigen ervaring problematisch is om een initiatief als http://www.wix.com/veganfoodini/4u#!about te starten is het inspirerend om info over succesvolle kollektieven te lezen. Op het eerste gezicht ideeele initiatieven blijken BV's met directeuren weet ik na wat onderzoek. Eigenlijk onaanvaardbaar voor me zelf. Ik wil geen directeur zijn. Vb. SAMEN Zwolle BV met directeuren. Vooral de ontwikkeling van een makkelijk over te nemen plan voor een initiatief vind ik razend interessant. Zie „Quijote Kaffee“ Kollektiv in artikel direkteaktion.org.
Vandaar dat ik het artikel van direkteaktion.org onder jullie aandacht breng met name voor mensen die een initiatief willen starten. Denk er nog eens over na als je de conclusie hebt getrokken dat alleen een BV / Limited nog mogelijk lijkt terwijl je een idealistisch initiatief hebt. Zelf zoek ik uit gebrek aan mogelijkheden nu samenwerking met gevestigde bedrijven zo als BV's. maar mogelijk vind ik toch nog kollektieven om mee samen te werken. Ik heb gewoon geen netwerk als langdurig Bijstand afhankelijke.
Ook is het 19 april dag van de duitse taal. het schijnt dat steeds minder mensen de duitse taal beheersen. Ik hoop ondanks dat dat je iemand in je omgeving hebt die het artikel voor je kan vertalen als dat nodig is.
Groeten van Raymond
Citaat artikel : " Dabei arbeiten wir in einem System, welches wir als „Open Source in der Lebensmittelbranche“ verstehen. Alles ist transparent und wird ständig kooperativ weiterentwickelt: Kalkulationen, Verträge, Rezepte, Produktionsparameter. Jeder könnte sie „nachbauen“. Der Vorteil des Kollektivs ist, die Dinge auf die es ankommt (Produktqualität, ehrliche Partnerschaften, Glaubwürdigkeit, Transparenz) konsequenter umzusetzen, als dies in einem kapitalistischen Betrieb möglich wäre. Für uns ist es undenkbar Chef von jemandem zu sein. Die kreativen Entfaltungsmöglichkeiten sorgen auch für höhere Qualität. "
http://www.direkteaktion.org/210/kollektivbetriebe?utm_source=twitterfee...
Tags: anarchosyndicalisme kollektief ondernemen